World National Flags

Cena: 0.00 CZK
Velikost: 6.4 MB
Systém: Windows 8.1


Vaše zkušenosti s využitím ve výuce

  • 1. Pavla Zrzavecká07.04.2015
    Aplikace, která je dobře využitelná nejen v zeměpise. Obsahuje vlajky veškerých států celého světa a listování mezi nimi je velmi přehledné. Jak je zároveň psáno v popisu aplikace, každý stát je možné zobrazit na mapě, takže žák získává lepší přehled. Obsaženým kvízem je zároveň možné si ověřit, zda-li se žáci v hodině něco naučili. Projekt "Dotkněte se inovací"
  • 2. Lenka Boudníková09.04.2015
    Aplikace obsahuje vlajky všech států světa. Hned v úvodu je rozdělena na jednotlivé světadíly a kvíz. Je tedy možné zvolit světadíl, který se právě probírá. Aplikace nabízí i zobrazení daného státu na mapě. U příslušné vlajky je také odkaz na webové stránky s informacemi k danému státu. Aplikace je vhodná do hodin zeměpisu na základní i střední škole. Je využitelná i pro domácí opakování a procvičování probraného učiva. Z pohledu aktivní činnost žáka lze využít tuto aplikaci pro podporu vizualizace jednak při výkladu, ale i při opakování a prohubování učiva, a také při fixaci učiva. Jednoduše řečeno – v každé fázi procesu vzdělávacího procesu. Projekt "Dotkněte se inovací"CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 3. Alena Filippi09.04.2015
    Aplikace obsahuje státy a jejich vlajky rozdělené do světadílů. Výhodou je možnost volby jednotlivého světadílu, který se právě probírá. Aplikace také nabízí zobrazení států na mapě a odkaz na webové stránky. Pomocí této aplikace si mohou děti zopakovat a procvičit učivo obsaženým kvízem.
  • 4. Tomáš Rosecký28.04.2015
    Aplikace World National Flags se výborně využije nejen při výuce zeměpisu, ale také i dějepisu, obzvláště moderních dějin. Obrovskou výhodou při výuce je především přehledná forma, kdy se velmi jednoduše dá přemisťovat z jednoho kontinentu na druhý. Kromě obrázku vlajky daného státu je přínosný odkaz na webové stránky Wikipedie, kde se dozví i stručnou historii státu. Navíc se každý stát může zobrazit v podobě mapy, čímž si žák lépe dokáže zeměpisně orientovat v jednotlivé zemi. Grafická úprava je naštěstí jednoduchá, a proto se dá použít na všech stupních škol, tedy i na prvním stupni. Přestože jsou nápisy napsány v anglickém jazyku, nemělo by to pro žáky představovat ani ten nejmenší problém. Pro žáky je tato aplikace dobře použitelná při opakování a procvičování učiva. Velkým plusem aplikace se jeví použití kvízu, díky čemuž je procvičování mnohem zábavnější. Klidně se dá podle nabídnutého kvízu zábavnou formou vyzkoušet žáky, třeba i na známky. Žák určitě ocení jednoduchost aplikace, kdy má všechny státy světa přehledně uspořádány. Projekt: Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 5. Michal Kaňkovský05.05.2015
    Aplikace World National Flags je vhodná zejména při výuce zeměpisu. Ukáže nám v přehledné formě všechny státy světa. U každé vlajky jsou uvedeny podrobnější informace o hlavním městě. Žáci nejsou schopni zařadit, kde se daný stát nachází a proto je dobré, že v aplikaci přímo vidí, kde daný stát s hlavním městem leží. Součástí aplikace je i soutěžní kvíz. P07 Projekt Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 6. Pavla Pelouchová05.05.2015
    Aplikace World National Flags je vhodná pro výuku žáků druhého stupně zejména v hodinách zeměpisu. Aplikace je velice přehledná. Můžeme se jednoduše pohybovat mezi jednotlivými světadíly a vyhledávat polohu vybraných států, vlajek zemí. Podrobnější informace o státě získáme i přesměrováním na wikipedia.org. Soutěžním kvízem můžeme zábavnou formou ověřit získané informace. P07 Projekt "Dotkněte se inovací" CZ.1.07/1.3.00/51.0024
  • 7. Lenka Boudníková07.05.2015
    Aplikace World National Flags je vhodná nejen při výuce zeměpisu na základních i středních školách , ale také i vlastivědy na prvním stupni základních škol. Obsahuje vlajky všech států světa, které jsou hned v úvodu rozděleny do jednotlivých světadílů. Výhodou je přehledná forma, kdy se dá velmi jednoduše přecházet z jednoho světadílu na druhý. Je tedy možné snadno zvolit světadíl, který se právě probírá. Aplikace nabízí i zobrazení daného státu na mapě, což umožňuje žákům snadnější orientaci v daném světadílu. U příslušné vlajky je také odkaz na webové stránky Wikipedie, kde si žáci mohou vyhledat informace k danému státu. Z pohledu aktivní činnosti žáka lze využít tuto aplikaci pro podporu vizualizace jednak při výkladu, ale i při opakování a prohubování učiva, a také při fixaci učiva. Jednoduše řečeno – v každé fázi procesu vzdělávacího procesu. Projekt "Dotkněte se inovací"CZ.1.07/1.3.00/51.0024.
  • 8. Veronika Koubová20.05.2015
    Aplikace World National Flags - vlajky států světa je vhodné použít ve výuce zeměpisu. Je možné procvičovat vlajky zemí celého světa, popřípadě si vybrat určitý kontinent a zaměřit se právě na něj. U každé vlajky je odkaz na stránky Wikipedie, kde se žáci mohou dozvědět více informací o dané zemi.Velmi užitečným nástrojem je kvíz, ve kterém si žáci mohou procvičit své znalosti a pozorovat své zlepšení. Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024 P18_dotkin
  • 9. Jiří Kulhánek30.05.2015
    Hodnocení aplikace Aplikaci World National Flags jsem použil pro výuku předmětu zeměpis. Při výuce jsem ji použil na úvod hodiny jako motivační prvek. Jako výhody bych uvedl jednoduché ovládání, přehlednost aplikace, její propojení s online mapami a internetovým zdrojem informací o státech světa. Aplikaci lze využít při probírání celé regionální geografie. Z pohledu aktivní činnosti žáka lze využít aplikaci ve všech fázích vzdělávacího procesu: pro podporu vizualizace, při výkladu i upevňování a opakování učiva. Z pohledu přípravy učitele pro výuku se nabízí možnost využít aplikaci k přípravě testů – vlajky států světa. Projekt Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024 P12_dotkin
Pro možnost komentování musíte být přihlášeni